X 
Cutremure stiri: 501

Parlamentul va introduce pedepse pentru participarea minorilor la jocurile de noroc

22 mai. 2014,, 10:43   Societate
3190 0
Foto: europalibera.org
Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi a discutat miercuri un proiect de lege ce prevede pedeapsă pentru administraţiile instituţiilor specializate în jocuri de noroc, care le permit minorilor să joace. Proiectul de lege prevede modificarea Legii cu privire la jocurile de noroc şi a Codului contravenţional.

Potrivit agenţiei "Infotag", autorul proiectului, vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici a spus în cadrul şedinţei că "legislaţia Moldovei interzice participarea minorilor la jocurile de noroc, dar, din păcate, aceste prevederi nu se respectă, iar sancţiuni pentru astfel de contravenienţi nu sînt prevăzute".

"Există cazuri în care poliţistul de sector găseşte minori în sălile cu aparate de noroc. El întocmeşte protocolul pe numele administraţiei, însă totul se termină aici. De asemenea, administraţia se apără cu faptul că nu este obligată să verifice documentele clienţilor săi", a menţionat parlamentara.

Potrivit spuselor vicespicherului, "în proiectul propus, administraţiei i se permite să verifice documentele clienţilor pentru a afla vîrsta acestora, în caz că are dubii".

"Pentru participarea minorilor la jocurile de noroc organizatorii riscă pedeapsă, pînă la privaţiunea de libertate. Cuantumul amenzilor urmează să fie stabilite în cadrul şedinţelor în plen ale Parlamentului. Prin aceste modificări perfecţionăm mecanismul de utilizare a legii care interzice participarea minorilor la jocurile de noroc", a afirmat Palihovici.

De asemenea, ea a spus că există un al doilea proiect cu privire la Legea privind jocurile de noroc.

"Există propuneri privind amplasarea instituţiilor de acest gen. Se propune interzicerea amplasării unor astfel de instituţii în apropierea staţiilor de transport public, în blocuri de locuit şi în apropierea instituţiilor de învăţămînt", a menţionat vicespicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав