Cutremure stiri: 505

Igor Boțan: Tare vreau să cred că a fost o confuzie regretabilă

13 iun. 2014,, 15:00   Societate
7615 3
Foto: hotnews.md
„Din punct de vedere protocolar, prezența viceministrului de externe la recepția de la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei este suficientă. Însă, avînd în vedere relațiile tensionate dintre Moscova și Chișinău în legătură cu semnarea acordurilor de asociere și liber schimb dintre Moldova și UE, ar fi fost bine ca cei din conducerea țării, liderii partidelor de la guvernare să dea dovadă de bunăvoință și să fie prezenți la acest eveniment”, a declarat pentru NOI.md comentatorul politic Igor Boțan.

În rețelele de socializare și unele instituții mass-media se discută activ lipsa conducerii de vîrf a Moldovei, liderilor formațiunilor politice și ambasadorilor străini acreditați în Moldova la recepția organizată la Ambasada Rusiei cu ocazia zilei naționale a acestei țări. Participanții discuțiilor nu cred că demnitarii de rang înalt au fost prea ocupați cu petrecerea președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Iar dacă a fost anume așa, acest caz este cu atît mai mult neplăcut.

„Mai trebuie oare amintit că Rusia are o importanță vitală pentru Moldova și nu doar din punct de vedere economic? Practic toți funcționarii și politicienii de rang înalt nu obosesc să repete acest lucru, dar iată că s-a produs totuși o confuzie. Este greu de explicat din punctul de vedere al bunului simț. Tare vreau să cred că e vorba doar de o confuzie regretabilă, și nu despre un demers. Nu avem ce demonstra Rusiei, cu atît mai mult prin demersuri, în afară de atitudine frățească și dorința de a edifica relațiile ulterioare exclusiv în bază de prietenie și înțelegere reciprocă”, a subliniat Igor Boțan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав