X 
Cutremure stiri: 501

Vreţi să aveţi succes în afaceri, fiţi stăpîni!

24 iun. 2014,, 11:11   Economie
3135 0
Foto: noi.md
„Asemenea noţiuni sofisticate ca logistica, programarea, planificarea pe termen mediu şi lung sînt utilizate tot mai des în activităţile de producţie din agricultură. Nu sîntem o excepţie nici noi”, a precizat pentru NOI.md, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova-fruct”, doctorul habilitat în economie, Iurie Fală.

Interlocutorul a explicat că „astăzi nu mai este suficient să ai dorinţă şi bani pentru a avea o întreprindere de producţie de succes. Spre exemplu, aceleaşi fructe. Înainte de a fi plantată livada trebuie analizate volumele existente, posibilitatea prelucrării ulterioare a producţiei, pieţele de desfacere şi necesităţile lor. Posibilităţile Dvs. în promovarea brandului şi încă multe, multe altele. De aceasta se şi ocupă conducerea Asociaţiei noastre, beneficiind de sprijinul substanţial acordat în cadrul proiectului „Competitivitatea agriculturii şi dezvoltarea întreprinderilor” (ACED)”, a precizat expertul.

El a relatat că organizaţia lor, care este una necomercială, are peste 120 de membri de diferite nivele: aici sînt reprezentate şi interesele proprietarilor a cîteva sute de hectare de livezi, cît şi ale acelora care deţin 3-4 hectare. Toţi pot utiliza instalaţiile frigorifice cu capacitatea de 40 mii tone de fructe. Iar în faţa angajaţilor contractaţi de Asociaţie sînt puse trei sarcini: promovarea intereselor fermierilor, instruirea lor, căutarea, studierea şi valorificarea pieţelor de desfacere.

„Datorită susţinerii financiare a ACED am participat la asemenea expoziţii mari şi scumpe ca Expoziţia Internaţională de la Moscova, cea de la Berlin, am găsit chiar şi la Dubai oameni interesaţi să colaboreze cu noi. Principalul nostru mesaj „Diferenţa de gust” a jucat un rol pozitiv. Produsele noastre ecologice şi inofensive au generat interes, iar fructele noastre au fost apreciate la justa lor valoare”, a continuat directorul.

„Noi împărtăşim îngrijorarea fermierilor noştri din sudul ţării şi din Găgăuzia, în special, referitor la soarta recoltei de piersici şi struguri.

Astăzi culegem roadele politicii de comercializare a fructelor şi pomuşoarelor de pe pieţele Rusiei, Belarusului, Ucrainei, precum şi a lipsei unei infrastructuri dezvoltate pentru procesarea fructelor. Or, nu este secret că aceiaşi piersici, ca şi alte fructe sîmburoase, se recomandă a fi păstraţi în frigidere la temperaturi de pînă la 3-5 grade, fapt ce le permite să-şi menţină un timp îndelungat aspectul comercial, le prelungeşte termenele de valabilitate şi de transportare. Însă la toate acestea trebuie să se gîndească şi să se ocupe de ele staff-uri speciale, dar nu să aştepte doar vizitele funcţionarilor Comitetului Executiv al Găgăuziei. Livezile voastre sînt bogăţia voastră personală, dar nu obştească”, este convins Fală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав