Cutremure stiri: 505

Burgudji: Chișinăul numai trage de timp (VIDEO)

2 iul. 2014,, 16:33   Societate
3529 0
Foto: gagauzinfo.md
Președintele Comisiei juridice din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, Ivan Burgudji, consideră că deputații din partea coaliției de guvernare care participă la lucrările comisiei mixte nu intenționează să adopte niciun fel de decizii și doar trag de timp pînă la alegerile parlamentare, informează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Politicianul a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă la Comrat.

„Ne-am convins că deputații din partea coaliției de guvernare de facto nu doresc să adopte nicio decizie, tergiversează examinarea inițiativelor pe care le-a adoptat Adunarea Populară și le-a propus spre examinare în Parlamentul Republicii Moldova. Ei pur și simplu trag de timp”, a declarat Burgudji.

Politicianul a mai afirmat că pentru examinarea chestiunilor respective deputații moldoveni „nu au nevoie de niciun fel de aviz din partea Comisiei de la Veneția”.

Deputatul a menționat că „problemele trebuie soluționate, nu lăsate de izbeliște, pentru ca ulterior situația social-politică să explodeze”.

Anterior o declarație similară a fost făcută și de deputatul Parlamentului din partea PCRM, Irina Vlah.

Potrivit lui Vlah, ultimii patru ani coaliția de la guvernare a dat dovadă de atitudine neglijentă față de autonomia găgăuză și chiar de la constituirea comisiei mixte a afirmat acest lucru. Irina Vlah consideră că actuala conducere a țării „este dispusă să poarte dialog doar cu adepții ei din regiune, nu cu întreg poporul”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав