X 
Cutremure stiri: 505

Recean, dispus să-și dea demisia, cu anumite condiții

4 iul. 2014,, 16:37   Politică
4775 3
Foto: timpul.md
Ministrul de Interne, Dorin Recean, a anunțat astăzi că își va depune demisia, dacă se va adeveri că acțiunile polițiștilor în cazul incidentului de acum cîteva zile, cu implicarea primarului Dorin Chirtoacă, au fost ilegale. Declarația a fost făcută astăzi, în timpul examinării moțiunii de cenzură depuse împotriva activității Ministerului Afacerilor Interne.

Funcționarul a anunțat că pe marginea incidentului respectiv a fost demarată o anchetă internă, care urmează să stabilească legalitatea intervenției polițiștilor. Recean a venit cu unele precizări, după ce deputații liberali au cerut explicații pe marginea reținerii din centrul capitalei a lui Dorin Chirtoacă.

„Dacă se va adeveri că au fost comise ilegalități, eu o să-mi depun demisia. Ancheta internă va stabili pas cu pas ce s-a întîmplat. Și un cetățean, și altul au fost deja invitați la poliție”, a menționat Recean.

Ministrul a declarat că atît Dorin Chirtoacă, cît și activistul care a blocat mașina primarului în trafic, după care a sesizat poliția, vor fi audiați de oamenii legii.

Răspunsurile ministrului l-au nemulțumit însă pe liderul PL, Mihai Ghimpu, care l-a acuzat pe Recean de atitudine neserioasă. „Nu vă bateți joc de plenul Parlamentului prin aceste răspunsuri”, a menționat Ghimpu.

Menționăm că Dorin Chirtoacă a fost oprit miercuri seara de polițiști în timp ce se afla la volan și supus testului de alcoolemie. Liberalii au calificat acțiunea drept un abuz fără precedent la adresa primarului, pus la cale de MAI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав