X 
Cutremure stiri: 505

Răspunsul deputaților la solicitarea Coaliției pentru Alegeri Libere

14 iul. 2014,, 17:48   Politică
3471 3
Foto: noi.md
Parlamentul nu a adoptat încă proiectele de legi declarate prioritare la începutul acestei sesiuni legislative din motive obiective. Cel puțin asta au declarat reprezentanții majorității parlamentare pentru NOI.md, fiind solicitați să comenteze acuzațiile lansate de Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, potrivit căreia guvernarea nu și-a respectat angajamentele asumate în fața alegătorilor.

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului Sergiu Sîrbu, atît proiectul de lege privind finanțarea partidelor, cît și inițiativa ce vizează instituirea cotei minime de 40% de reprezentare a femeilor în politică, se află în proces de dezbatere, iar reprezentanții Coaliției încă nu au ajuns la un compromis. Sîrbu a dat asigurări că proiectele respective vor fi adoptate de legislativ, doar că acest lucru s-ar putea întîmpla deja la toamnă.

„Este dreptul lor să-și exprime nemulțumirea, doar de ar mai veni și cu soluții. Noi sîntem o coaliție, dar fiecare formațiune, deputat are opinia sa. Există diverse obiecții, divergențe și avem nevoie de timp pentru a ajunge la un compromis. Este un proces politic complex. Aceste proiecte de lege vor fi adoptate cu siguranță. Dacă nu acum, atunci la toamnă. Este un proces de durată și nu e cazul ca cineva să vină cu învinuiri”, a menționat Sîrbu.

De cealaltă parte, deputatul liberal-democrat Tudor Deliu a precizat că proiectele luate în vizor de societate civilă au fost avizate pozitiv în comisii, însă pentru dezbaterea lor în legislativ e nevoie de timp.

„Aceste proiecte urmează a fi suspuse dezbaterilor în Parlament, dar nu știu dacă se va reuși în această sesiune, întrucît e necesară votarea în două lecturi”, a menționat Deliu.

Reprezentanții mai multor ONG-uri au anunțat astăzi că vor protesta în fața Guvernului și Parlamentului, în această săptămînă, pentru a le aminti politicienilor despre restanțele pe care le au în fața alegătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав