Cutremure stiri: 501

La şedinţele Parlamentului va fi prezent și un reprezentant al APG

16 iul. 2014,, 10:30   Societate
3098 5
Foto: andreifornea.com
Reprezentantul Adunării Populare a Găgăuziei (APG) va fi prezent la şedinţele Parlamentului Moldovei. Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut marţi de preşedintele grupului de lucru mixt al Parlamentului şi Adunării Populare a Găgăuziei, Dumitru Diacov.

Comentînd rezultatele şedinţei grupului de lucru, el a spus că va fi elaborată o propunere ca pe lîngă reprezentantul Guvernului şi preşedintelui, la şedinţele Parlamentului să fie prezent şi reprezentantul APG. Potrivit lui, "reprezentantul APG va fi prezent la şedinţele plenare ale Parlamentului şi va deveni un fel de punte între Chişinău şi Comrat".

"El va participa la elaborarea iniţiativelor legislative. Există un proiect de lege ce prevede ajustarea a circa 20 de iniţiative legislative la Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. Sperăm că vom reuşi să îl adoptăm în prima lectură pînă la sfîrşitul actualei sesiuni a Parlamentului, pentru a putea continua dialogul", a spus Diacov, adăugînd că la momentul actual "opiniile părţilor sînt diferite".

"Reprezentanţii Găgăuziei doresc introducerea unui număr mai mare de modificări în proiectul de lege, iar noi dorim să găsim un consens în fracţiunile parlamentare vizavi de unele subiecte. Vreau să fiu optimist şi considerăm că sîntem abia al început, în toamnă vom reveni la discutarea acestor subiecte", a subliniat deputatul.

Preşedintele APG, Dmitri Constantinov, s-a arătat optimist în privinţa grupului de lucru, menţionînd că "părţile nu au progresat".

"Rezumînd rezultatele activităţii, putem spune că deocamdată nimic nu s-a adoptat. Dar faptul că desfăşurăm şedinţe din martie, deja este un rezultat. Cu cît mai mult de întîlnim, cu atît mai mult înţelegem poziţia celuilalt", a spus politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав