Cutremure stiri: 501

Președinta APCE le-a ținut lecții de democrație deputaților de la Chișinău

17 iul. 2014,, 11:15   Politică
4268 4
Foto: privesc.eu
Republica Moldova a făcut pași enormi, dar mai are de înfruntat încă multe provocări, legate de prevenirea crizelor politice, dar și consolidarea instituțiilor democratice. Declarația aparține președintei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur, și a fost făcută astăzi în plenul Parlamentului de la Chișinău, transmite NOI.md.

Oficialul european a ținut un discurs la tribuna centrală a Parlamentului, iar ulterior a răspuns la întrebările adresate de reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Potrivit lui Brasseur, în următoare perioadă, guvernarea de la Chișinău ar trebui să-și concentreze atenția pe implementarea reformelor, dar și asigurarea unor alegeri libere și corecte la scrutinul din toamnă.

„Sînteți conștienți de faptul că trebuie să faceți pași mari. Anii precedenți ați trecut prin crize politice enorme, pentru a evita asemenea situații este important ca Parlamentul să respecte alegerea făcută de cetățeni. Este o necesitate urgentă pentru reforme, pentru a asigura depolitizarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției. Moldova trebuie să rămînă în continuare un pod între est și vest”, a spus Brasseur.

Brasseur și-a exprimat speranța că în următorul Legislativ vor fi prezente mai multe femei. Președinta APCE a îndemnat reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare să se respecte reciproc și să găsească o cale de compromis în abordarea problemelor sensibile. Totodată, oficialul european i-a îndemnat pe concurenții electorali să desfășoare campanie echitabilă înainte de alegerile parlamentare, precizînd că în caz contrar vor avea de pierdut doar cetățenii.

Menționăm că președinta APCE, Anne Brasseur, efectuează, în premieră, o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 16-18 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав