Cutremure stiri: 505

Petrenco cere convocarea Parlamentului în ședință extraordinară

7 aug. 2014,, 11:30   Politică
5019 6
Foto: noi.md
Deputatul comunist Grigore Petrenco solicită convocarea deputaților în ședință extraordinară, pentru examinarea problemelor cu care se confruntă fermierii moldoveni, relatează NOI.md. Petrenco a venit cu propunerea în cadrul unei emisiuni în studioul publicației „Panorama”, precizînd că nu s-a consulat cu fracțiunea din care face parte pe marginea inițiativei.

Deputatul comunist susține că ședința extraordinară este necesară pentru denunțarea Acordului de asociere cu UE și găsirea unei soluții pentru deblocarea exporturilor pe piața rusă. În opinia comunistului, producătorii autohtoni nu sînt pregătiți să exporte fructe pe piața UE.

„Ceea ce am vorbit pe parcursul mai multor luni este o situație de forță majoră, despre care toți știau. Toți au vorbit despre asta, inclusiv partenerii noștri din Rusia. Dacă vrem să fie depășită această criză în care s-a pomenit economia țării noastre, producătorii autohtoni, este nevoie ca Acordul de asociere să fie denunțat. Documentul va intra în vigoare pe 1 octombrie. Guvernarea și oficialii de la Bruxelles au convenit să anticipeze momentul pe 1 septembrie, dar aceasta nu este rezolvarea problemei. Intrarea în vigoare a Acordului doar înrăutățește situația”, a explicat Petrenco.

Potrivit lui Petrenco, dacă propunerea sa va fi susținută de colegii din legislativ, Biroul permanent al Parlamentului va fi obligat să dea curs solicitării și să organizeze ședința extraordinară în decurs de o săptămînă.

Amintim că pe 18 iulie „Rosselhoznadzor” a introdus restricții temporare la importul de fructe din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав