Cutremure stiri: 507

Streleț: Comuniștii ar putea fi parte a unei coaliții largi

9 sep. 2014,, 12:30   Politică
4640 10
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor ar putea fi parte a unei coaliții largi, după alegerile din 30 noiembrie, dar numai în anumite condiții. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, în cadrul unui interviu acordat portalului Unimedia.

Politicianul a anunțat că membrii Coaliției ar putea admite un asemenea scenariu în cazul în care PCRM își va schimba retorica antieuropeană și va susține demersurile majorității parlamentare.

„Vedem că comuniștii își mai schimbă retorică și optica în ultima perioada. Dacă vor fi pentru integrare europeană și vor dori să participe la o coaliție largă, care să asigure majoritatea constituțională, și să înțeleagă importanța modificării unor articole din Constituție. Dacă își vor da seama de lipsa de substanță a demersurilor lor antieuropene precedente, ar putea fi parte a unei coaliții largi, dar asta doar cu acordul celorlalți membri ai Coaliției”, a precizat Streleț.

Potrivit deputatului, necesitatea formării unei coaliții largi cu participarea PCRM-ului poate apărea și pe fondul înrăutățirii situației geopolitice sau sub influența factorilor externi.

„Vorbim despre evoluția situației interne și externe, evoluția situației în Ucraina, Transnistria, despre alte elemente, care chiar vor cere o mobilizare totală a tuturor forțelor politice în interiorul țării, și atunci, cînd pe fondalul unor asemenea constrîngeri s-ar crea un nucleu bun, sănătos, o viziune comună asupra integrării europene, acest element trebuie luat în calcul”, a conchis Streleț.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав