X 
Cutremure stiri: 501

Comuniştii vor solicita procurorului general un raport de activitate la prima şedinţă a Parlamentului

18 sep. 2014,, 10:30   Politică
3083 0
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor intenționează să-i solicite procurorului general, Corneliu Gurin, un raport de activitate la prima şedinţă a Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", peste 50 de manifestanţi cu steaguri şi pancarte au scandat joi, în cadrul unei acţiuni de protest, în faţa Procuraturii Generale şi Ministerului Justiţiei: "Jos hoţii!", "Demisia!", "Gurin la dubă!", "Jos Gurin!", "Efrim la dubă!", "Jos dictatura!", "Filat la dubă!". Deputatul comunist Eduard Muşuc a menţionat că "hoţii s-au aciuat în toate structurile puterii, iar Procuratura Generală tace, în loc să lupte împotriva ilegalităţilor şi fărădelegilor".

Potrivit lui, "la următoarea şedinţă a Parlamentului, PCRM va solicita ca procurorul general să prezinte un raport de activitate".

Comunistul Oleg Garizan a anunţat că "protestatarii au venit la cea mai odioasă instituţie, care serveşte interesele lui Plahotniuc".

El consideră că "autorităţile Republicii Moldova au putrezit". "Ofiţerii au depus jurămîntul în faţa poporului, dar nu a lui Plahotniuc", a spus el.

Consilierul municipal din partea PCRM Valentin Todercan a menţionat că "Gurin se află ilegal în fotoliul de procuror general, deoarece o comisie specială l-a desemnat în această funcţie pe Vitalie Pîrlog".

La finele acţiunii de protest comuniştii au încercat să transmită procurorului general o rezoluţie, însă paza instituţiei le-a împiedicat acest lucru. Comuniştii Poleanschi şi Muşuc au sărit turnichetul şi au plecat în biroul procurorului general, care însă era închis.

Ulterior, manifestanţii s-au îndreptat spre Ministerul Justiţiei, unde i-au îndemnat pe cetăţeni "să iasă la alegeri pe data de 30 noiembrie şi să dea o ripostă actualei guvernări".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав