X 
Cutremure stiri: 505

Opoziția: Sesiunea parlamentară se amînă din cauza unor divergenţe în coaliţia de guvernare

18 sep. 2014,, 12:30   Politică
4674 1
Foto: interakt.md
Sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului se amînă din cauza unor divergenţe în interiorul Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană", susţine deputatul din Partidul Comuniştilor (PCRM), membrul Biroului permanent al Parlamentului, Iurie Muntean.

Solicitat de agenţia "Infotag", Muntean a spus că pentru joi era planificată desfăşurarea primei şedinţe în plen de după vacanţă, însă conducerea legislativului a invocat lipsa rapoartelor comisiilor de profil, motiv pentru care a fost amînată deschiderea sesiunii.

"Motivul adevărat însă este că partidele de guvernămînt nu au reuşit să se înţeleagă pe marginea unui şir de proiecte. Sîntem martori la faptul că partidele din Coaliţie fac tîrg în probleme de importanţă naţională. Cu regret, la tîrg participă şi colegi din opoziţia parlamentară şi extraparlamentară", a afirmat Muntean.

În opinia sa, rezultatele acestui tîrg vor fi cunoscute în perioada imediat următoare.

"Pe locuitorii Moldovei nu îi mai uimeşti cu fărădelegile pe care le comit autorităţile. Dar cînd stai şi te gândeşti că nu poate fi mai rău, se întîmplă anume contrariul", a subliniat parlamentarul.

Agenţia "Infotag" a comunicat anterior că preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a anunţat, săptămînă trecută, în emisie la un post de televiziune privat, că şedinţele în plen vor avea loc în această săptămînă. Spicherul a menţionat că, din cauza lansării campaniei electorale, pe data de 30 septembrie, legislativul se va convoca în şedinţe extrem de rar în lunile octombrie şi noiembrie.

Alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc pe 30 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав