X 
Cutremure stiri: 501

Decis! Guvernul își asumă răspundere din nou în fața Parlamentului

25 sep. 2014,, 17:52   Politică
3239 2
Foto: voceabasarabiei.net
Premierul Iurie Leancă a prezentat astăzi în plenul legislativului argumentele pe marginea deciziei de asumare a responsabilității politice pentru cele șapte proiecte de lege. Opoziția a criticat inițiativa, calificînd-o drept neconstituțională. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a figurat doar subiectul respectiv, notează NOI.md.

Potrivit premierului, asumarea angajamentului a fost necesară pentru soluționarea unui șir de probleme stringente legate de securitatea energetică, situația fermierilor și cea din sistemul bancar.

„Intrarea în vigoare a acestor proiecte nu mai rabdă amînare. Le mulțumesc colegilor din coaliția de guvernare pentru că au fost disponibili să se reunească atît de prompt”, a precizat Leancă.

Președintele legislativului, Igor Corman, a anunțat că aceste legi vor fi transmise spre promulgare președintelui Nicolae Timofti, dacă în decurs de trei zile nu vor fi depuse moțiuni de cenzură.

„Dacă în decurs de 72 de ore nu vor fi depuse moțiuni de cenzură, atunci aceste proiecte de legi vor fi considerate adoptate și eu, în calitate de președinte, le voi semna și le voi transmite spre promulgare șefului statului”, a precizat Corman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав