Cutremure stiri: 505

Usatîi: La alegerile parlamentare noi vom obține 20 de mandate

6 oct. 2014,, 15:55   Politică
4311 5
Foto: noi.md
Antreprenorul Renato Usatîi, care conduce lista electorală a partidului „Patria”, a relatat că patru deputaţi din Partidul Liberal Democrat (PLDM) doresc să candideze la alegerile parlamentare pe lista sa.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus luni, după depunerea listei de candidaţi în deputaţi la Comisia Electorală Centrală (CEC) că Patria a fost o variantă de rezervă în cazul în care Ministerul Justiţiei nu va înregistra proiectul său - "PaRUs".

"Lista noastră este formată din oameni demni, care s-au prezentat ca specialişti competenţi. Este pe cît se poate de real ca în actuala legislatură a Parlamentului să luăm 20 de mandate. Chiar şi patru liberal-democraţi, doi dintre care figurează pe lista lui Vlad Filat, vor să meargă cu „Patria”. Cu ei se va discuta pentru a nu se adeveri că sînt spioni şi apoi vom lua o decizie", a menţionat Usatîi.

Potrivit lui, „Patria” va participa la alegeri cu deviza "Moldova fără corupţie", deoarece "scopul celor care s-au aflat la putere în ultimii ani a fost înstrăinarea activelor de stat".

"Există documentele despre activele înstrăinate de comunişti. Avem informaţii despre acţiunile actualei coaliţii, care se autoidentifică ca proeuropeană. Ei sînt europeni ca şi Lavrenti Beria (politician sovietic, unul dintre organizatorii represaliilor staliniste - "I"). Nici să nu spere că-i vom lăsa în pace", a spus politicianul.

El l-a lăudat pe deputatul comunist Grigore Petrenco, care a decis să meargă pe lista sa, menţionînd că au multe în comun.

"Special pentru Vladimir Voronin şi Vladimir Plahotniuc, mergem în parlament cu Petrenco. Să nu le fie trist oligarhilor", a spus Usatîi.

Printre primii 20 figurează Renato Usatîi şi cei care au încercat să înregistreze alături de el un partid. Reprezentanţii partidului „Patria” au primit doar trei locuri în Top 20 – poziţia 2, 7 şi 15.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав