Cutremure stiri: 505

Consiliul Europei va ajuta Parlamentul de la Chișinău să fie mai transparent

8 oct. 2014,, 13:55   Politică
2162 1
Foto: ruvr.ru
Problema asigurării unei transparențe mai mari a procesului legislativ din Republica Moldova a fost discutată de spicherul Parlamentului, Igor Corman, și de noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Jose Luis Herrero, informează NOI.md.

Oficialul a exprimat disponibilitatea CE de a susține consolidarea instituțională a Parlamentului și a garanta o implicare activă societății civile în elaborarea legislației. La rîndul său, Igor Corman a remarcat că scopul autorităților moldovenești este de a trece de la faza de monitorizare de către Consiliul Europei, la cea de postmonitorizare.

„În următoarea perioadă ne vom concentra pe campania electorală pentru a asigura alegeri democratice și corecte la 30 noiembrie, astfel încît, după aceste alegeri, să avem o guvernare proeuropeană, care va accelera îndeplinirea obligațiunilor pe care ni le-am asumat”, a spus Corman.

Jose Luis Herrero a fost numit noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova începînd cu octombrie curent, fiind succesorul lui Ulvi Alkhundlu. Anterior, acesta a deținut funcția de șef al Misiunii OSCE la Skopje, avînd o vastă experiență în oferirea asistenței structurilor guvernamentale în implementarea reformelor democratice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав