Cutremure stiri: 505

Liberal-democrații vor referendum în 2015

21 oct. 2014,, 12:35   Politică
4767 3
Foto: pldm.md
Partidul Liberal Democrat va reveni la ideea modificării procedurii de alegere a șefului statului, prin referendum constituțional, în 2015. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele formațiunii Liliana Palihovici, în cadrul unui interviu pentru Unimedia, informează NOI.md.

Palihovici a explicat că aceasta va fi una din prioritățile următorului mandat al deputaților liberal-democrați, astfel încît să fie evitat un eventual blocaj politic legat de alegerea președintelui.

„Partidul nostru va veni cu o nouă inițiativă de organizare a referendumului după alegerile parlamentare, pentru a nu ne pomeni în 2016, într-o nouă situație de blocaj cu alegerea președintelui, atunci cînd își finalizează mandatul președintele Timofti”, a remarcat Palihovici.

Totodată, vicepreședintele PLDM s-a referit și la necesitatea modificării Constituției sub alte aspecte, lucru care în opinia ei ar fi posibilă doar în condițiile formării unei coaliții de centru-dreapta.

„Îmi pun speranța că partidele de centru-dreapta să acumuleze numărul necesar de voturi pentru a modifica Constituția - 67 de voturi. Cetățenii ar putea să ne ofere astfel mai multă încredere. Există o listă mare de documente ce trebuie modificate și care trebuie să fie supuse unei expertize internaționale”, a menționat Palihovici.

Precizăm că la finele lunii septembrie, Curtea Constituțională a respins inițiativa PLDM și PLR privind organizarea unui referendum în ziua alegerilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав