Cutremure stiri: 505

Vin cu conotaţie politică

23 oct. 2014,, 10:30   Business
3521 0
Foto: noi.md
Unul dintre cei mai renumiţi vinificatori moldoveni – Vinăria Purcari – a lansat un vin cu o conotaţie politică evidentă – Freedomblend, relatează NOI.md.

După cum au comunicat la Întreprindere, deoarece în anul 2011 strugurii au fost de calitatea superioară, ei şi-au propus să producă un vin deosebit. Plus la toate, în anul 2011 Moldova, Ucraina şi Georgia au marcat aniversarea de 20 de ani de independenţă. Încîntaţi de idee, vinificatorii Companiei au făcut un cupaj unic de soiuri de struguri, caracteristice celor trei ţări. Moldova a prezentat soiul Raraneagră, Ucraina – Bastardo, iar Georgia – Saperavi, dar nu în aceleaşi proporţii. Astfel a apărut Freedombrend.

Denumirea produsului,însă, are nu numai conotaţie politică, ci şi exprimă libertatea artei vinicole. Deşi acest vin nu este inclus în linia tradiţională „Purcari”, totuşi acesta corespunde nivelului de calitate în categoria „Premium” a acestui producător. Vinul este lansat într-un lot limitat de cinci mii de sticle.

Bloggerul ucrainean, Denis Marcenko, care a vizitat Ziua Vinului la Chişinău şi a gustat acest vin, a scris pe una din reţelele de socializare: „Moldovenii m-au surprins cu ceva, la ce nu s-a gîndit niciunul din vecini, şi de la care ieri mi-a săltat inima. Întîmpinaţi Freedomblend Ucraina-Georgia-Moldova!”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав