Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Fiecare sector de poliţie din sate va fi dotat după standarde europene

8 noi. 2014,, 15:15   Societate
3068 0
Foto: totul.md
Până în anul 2017, fiecare sector de poliţie din localităţile rurale va fi dotat după standarde europene. Anunţul a fost făcut de către ministrul de interne, Dorin Recean, în cadrul unei emisiune de la postul de televiziune „RTR Moldova”, transmite IPN.

Ministrul de interne a precizat că inspectorii de sector vor avea maşină de serviciu pentru a putea să facă faţă deplasărilor în teritoriu, iar birourile le vor fi reparate şi dotate cu tehnică de ultimă generaţie. De asemenea, se va pune accent şi pe modernizarea poliţiei de frontieră, ca până în anul 2017 să se ajungă la standardele Shengen. În acelaşi context, urmează ca salariile poliţiştilor să fie majorate până la 9 mii de lei. Potrivit lui Reacean, majoritatea cheltuielilor sunt acoperite din granturi.

Recean susţine că cea mai mare încredere populaţia o are în poliţistul de sector. „Sondajele noaste arată că 70 la sută din populaţie are încredere în inspectorul de sector, în timp ce încrederea generală faţă de poliţie este de 30 la sută”,a spus ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?