X 
Cutremure stiri: 501

Da sau ba pentru "Patria" lui Renato Usatîi ?

28 noi. 2014,, 09:10   Politică
9424 6
Foto: golos.md
Experţii au dezbătut, ieri, la ”Politica”, subiectul excluderii partidului ”Patria”, din cursa electorală.

În timp ce unii invitaţi au fost de acord cu faptul că, partidul în frunte cu Renato Usatîi, a fost exclus din cursa electorală, alţii au declarat că ceea ce s-a întamplat, este un lucru nedemocratic.

Valeriu Ostalep, expert politici externe şi de securitate: ”Nu cunosc să fi fost astfel de cazuri în ultimii 25 de ani în Europa. În cazul dat, este clar că e vorba de manipulare. Mă întreb, dacă cu acest caz ajungem la CEDO, ce rămîne cu rezultatele alegerilor?

De cealaltă parte, directorul IESP Viorel Cibotaru, crede că excluderea lui Renato Usatîi din cursă, trebuia să se facă mult mai devreme. ”Usatîi a încălcat toate normele morale. Din punct de vedere juridic, el demult nu trebuia admis de a participa la alegeri, pentru multiple încălcări. El a provocat întreaga societate. A intensificat volumul de ură îndreptat împotriva întregii societăţi”.

În această ordine de idei, analistul politic Alexei Tulbure a spus că, în aceste condiţii, ar putea să fie exclus din cursă şi Partidul Democrat pentru încălcări. Iar ca exemplu, el a adus spectacolele organizate de PD în centrul capitalei şi transmise la tv. ”Concertul de astăzi este agitaţie electorală, care merge în direct. Numai aceste două concerte, după preţul lor, depăşesc orice fond electoral. În urma numai a acestor concerte, PD trebuie să fie scos din cursa electorală. Nimeni nu se autosesizează, iar CEC nici nu reacţionează. În schimb ieri CEC, s-a pronunţat împotriva partidului ”Patria” şi a ajuns la concluzie că el trebuie scos din cursa electorală. Ceea ce s-a produs ieri şi azi, sînt lucruri inacceptabile”.

Ion Dron, preşedinte Asociaţia ”Justiţie şi Dreptate”: ”Procedurile au fost respectate, dar nu mă pot pronunţa asupra obiectivităţii. Nu am văzut documentele. Eu cred, că problemele vor începe după aceste evenimente. Nu se ştie, poate jocurile încă nu au fost finalizate. Dacă statul şi-a făcut datoria, în acest caz, sînt liniştit. Dar dacă am fost minţiţi, atunci vom avea probleme. Noi trebuie să monitorizăm cazul dat. Vom avea probleme dacă vom uita acest subiect după alegeri. Vom fi pur şi simplu o turmă de oi. Aşa că trebuie să fie clar, ori face puşcărie Usatîi, ori cei care au manipulat situaţia”, a conchis Dron.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав