X 
Cutremure stiri: 505

Observatori: Alegerile pentru Parlamentul Moldovei corespund standardelor

1 dec. 2014,, 13:30   Politică
3148 17
Foto: ptr.ru
Alegerile pentru Parlamentul Moldovei corespund standardelor europene şi internaţionale. O astfel de opinie a fost enunţată luni, într-o conferinţă de presă, de misiunea observatorilor din partea Adunării Interparlamentare a CSI.

Potrivit agenţiei "Infotag", vicepreşedintele comitetului AIP CSI şi conducătorul delegaţiei observatorilor, Jogorku Kengesh, au menţionat că, în linii generale, alegerile au avut loc "în condiţii de transparenţă şi competitivitate a programelor electorale ale concurenţilor".

"Tuturor le-a fost garantat acces egal la sursele mass-media, precum şi finanţare din partea statului", a spus el.

Potrivit lui Jogorku Kengesh, la neajunsuri pot fi atribuite retragerea unui concurent electoral – Partidul „Patria”, pe ultima sută de metri a cursei electorale, defectarea sistemului electronic de vot, precum şi "numărul insuficient de secţii de vot pentru cetăţenii moldoveni din Rusia".

Fostul reprezentant al Rusiei în UE, deputatul Dumei de Stat Vasili Lihaciov a relatat că retragerea Partidului „Patria” din cursa electorală ieri a făcut obiectul discuţiilor cu experţii UE şi ai Consiliului Europei, inclusiv şeful delegaţiei APCE la alegerile din Moldova, Jean-Claude Mignon.

"Am convenit că Strasbourg va investiga minuţios acest caz şi va trage concluzii", a spus parlamentarul.

Deputatul Dumei de Stat Liubovi Glebova a relatat că în ziua alegerilor, la Hînceşti, cetăţenii moldoveni, văzîndu-i pe observatorii AIP CSI, se apropiau şi se indignau de situaţia Partidului „Patria”.

"Am fost practic atacaţi de cetăţeni. Ei puneau o singură întrebare: cum a fost posibil? Atitudinea reală a alegătorilor faţă de acest subiect este negativă", a subliniat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав