X 
Cutremure stiri: 501

Filat: Este regretabil că nu s-a reușit formarea majorității parlamentare

29 dec. 2014,, 13:16   Politică
9152 13

Foto : noi.md

Liberal-democratul Vlad Filat a confirmat astăzi faptul că partidele proeuropene nu au reușit să formeze o majoritate parlamentară și că negocierile în acest sens vor continua. Declarația a fost făcută în urma ședinței de constituire a Parlamentului, informează NOI.md.

Politicianul a recunoscut că formațiunile implicate în negocieri mai au puțin timp la dispoziție, dar a precizat că pentru formarea noii coaliții există destulă experiență și voință.

„Este regretabil că astăzi în ședința de constituire a noului parlament nu s-a reușit formarea unei majorități parlamentare și să avem cel puțin alese organele de lucru ale Parlamentului. Din punctul meu de vedere, mai important decît această constatare tristă este ca în perioada imediat următoare să continuăm negocierile în vederea constituirii acestei majorități, în așa fel ca în următorii patru ani să asigurăm o guvernare stabilă și eficientă. Rugămintea mea este să nu dramatizați. Timpul pe care îl avem la dispoziție este pînă la mijlocul lunii ianuarie”, a precizat Filat.

Întrebat de jurnaliști dacă PLDM ar fi dispus să formeze o coaliție cu PD și PCRM, în cazul unui eventual eșec al negocierilor cu liberalii, Vlad Filat a declarat că la această etapă nu se poartă tratative cu comuniștii. Acesta a reiterat că rolul PCRM în calitate de opoziție este unul important.

„Avem o societate care necesită urgent consolidare. Mă aștept și tare sper că în perioada de viitor aceste ieșiri cu caracter clar egoiste să fie lăsate la o parte, să avem posibilitatea să discutăm. Deocamdată nu purtăm negocieri cu PCRM. Dacă va apărea o asemenea situație, vom face public acest lucru”, a declarat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав