X 
Cutremure stiri: 506

În Transnistria au intrat în vigoare noi reguli de circulaţie rutieră

10 feb. 2015,, 09:45   Societate
6559 2
Foto: enational.ro
Noua redacţie a Regulilor de circulaţie rutieră a intrat în vigoare în Transnistria. Inspecţia Auto (IA) din regiune afirmă că necesitatea modificărilor a apărut demult, acestea fiind menite să sporească securitatea rutieră.

Potrivit agenţiei "Infotag", acum, pe lîngă documentele pentru dreptul de a conduce şi deţine un vehicul, şoferul trebuie să aibă la sine poliţa de asigurare şi la solicitarea inspectorului auto să o prezinte pentru verificare. Ce-i drept, deocamdată această cerinţă se va aplica doar în privinţa străinilor. Dar din 1 ianuarie 2016 poliţa OSAGO va deveni obligatorie pentru proprietarii automobilelor înregistrate şi în Transnistria.

În noua redacţie este interzisă staţionarea automobilelor la trecerile pentru pietoni şi la o distanţă de 10 m pînă şi după acestea. În localităţi este interzisă depăşirea vehiculelor la distanţă mai mică de 50 m înainte de trecerea pentru pietoni, iar în absenţa acestora – la o distanţă mai mică de 100 m.

Modificările sînt explicate prin cazurile frecvente de lovire a pietonilor. În 2014, pe drumurile din Transnistria au avut loc 80 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în urma cărora 16 persoane au decedat, iar 68 au suferit traumatisme.

Pentru ca automobilele să fie mai bine văzute atît de pietoni, cît şi de alţi şoferi, acum, pe timp de zi, la toate vehiculele trebuie să fie aprinse luminile de întîlnire.

Din 15 noiembrie pînă în 15 martie este permisă circularea doar cu anvelope de iarnă. Contravenienţii riscă o amendă de circa 60 de ruble ($5,5). De asemenea, a devenit obligatorie purtarea centurii de siguranţă pentru şoferi şi pasageri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав