X 
Cutremure stiri: 501

Sondaj: Patru partide ar accede în Parlament în urma unor alegeri parlamentare

16 mar. 2015,, 14:15   Politică
8084 6

Sondaj: Patru partide ar accede în Parlament în urma unor alegeri parlamentare
Foto: noi.md

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar accede PSRM, PL, PCRM și PLDM. Cel puțin asta arată datele unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA" în luna februarie-martie curent, informează NOI.md.

Potrivit sondajului, voturile alegătorilor s-ar repartiza în felul următor: PSRM – 12,7 la sută, PL – 12,7, PCRM – 12,5%, PLDM – 9,7%. Mai puțin de 6 la sută ar acumula partidul lui Renato Usatîi „Patria” – 5,7% , Partidul Democrat – 5% și proiectul lui Iurie Leancă – 2,7 la sută.

Directorul „CBS-AXA”, Ion Jigău, a explicat rezultatele neașteptate ale sondajului prin faptul că încrederea cetățenilor în partidele de la guvernare a scăzut considerabil.

„Liberalii stau cuminți și critică. Nemulțumirea față cei de la guvernare este mare și evident că în terenul liberalilor vin multe bile albe în acest moment. Ratingul tuturor partidelor, cu excepția PL, a fost în scădere. Cel al PL s-a ridicat cu doi la sută, nu e catastrofal de mare, dar este o creștere bună”, a punctat Jigău.

Sondajul "CBS-AXA" a fost realizat în perioada 22 februarie – 4 martie curent, pe un eșantion de 1800 de persoane, marja de eroare fiind de ± 3 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав