X 
Cutremure stiri: 505

Ședință cu ușile închise la Parlament

24 mar. 2015,, 14:28   Politică
4229 14

Foto: noi.md

Raportul Comisiei speciale de anchetă pentru elucidarea situației de la BEM, Banca Socială și Unibank va fi examinat în plen cu ușile închise. Decizia a fost luată la propunerea președintelui Comisiei, Marcel Răducan, cu majoritatea voturilor deputaților, informează NOI.md.

Împotriva acestei decizii s-au pronunțat deputații liberali și cei socialiști. Cei din urmă au declarat că nu vor participa la examinarea raportului în format închis.

„Socialiștii nu participă la show-ul închis pe care vreți să-l organizați. Noi părăsim ședința și vom prezenta opiniei publice raportul alternativ din partea fracțiunii PSRM”, a spus Igor Dodon.

Și liderul PL, Mihai Ghimpu, a criticat decizia majorității. „Noi sîntem pentru ședință deschisă, ca cetățenii să cunoască situația. Nu trebuie să fugim de cei care au votat pentru noi”, a spus Ghimpu.

La rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a menționat că nu formatul ședinței contează, ci deciziile care vor fi adoptate de Parlament după examinarea raportului.

„Fracțiunea PCRM este preocupată mult și ne facem griji pentru situația din sistemul bancar. Cum vor merge discuțiile, cine la cine o să se rățoiască nu contează absolut deloc, conteză decizia. În legătură cu aceasta, imediat după ce se votează astăzi hotărîrea respectivă, secția juridică să desecretizeze și să publice decizia pe site-ul Parlamentului”, a spus Vladimir Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав