Cutremure stiri: 505

Consens absolut în Parlament (VIDEO)

2 apr. 2015,, 11:18   Politică
5244 1

Foto: tribuna.md

Data alegerilor locale generale va stabilită de către deputați la una dintre ședințele din săptămîna curentă. Asupra acestui lucru au căzut astăzi de acord, în premieră, deputații tuturor fracțiunilor parlamentare, informează NOI.md.

Propunerea privind includerea în ordinea de zi a proiectului de hotărîre menționat a parvenit de la socialiști. „Este clar deja că în acest an nu poate fi vorba de reforma administrativ-teritorială. Noi am propus ca alegerile să fie organizate pe 7 iunie, posibil și pe 14 iunie, pentru că nu e principială data, dar este important ca proiectul să fie inclus în ordinea de zi pentru a fi dezbătut”, a precizat deputatul socialist Vladimir Țurcanu.

Și liderul PLDM, Vlad Filat, a subliniat că data scrutinului trebuie stabilită cît mai curînd pentru a pune punct tuturor speculațiilor. „Trebuie să oferim o claritate nu doar pentru cei din acest parlament, dar și pentru cetățenii țării, în special pentru aleșii locali”.

„Avem normă legală și trebuie să o respectăm. Păcat că această coaliție care s-a format nu este una reformatoare, ci una antireforme”, a declarat la rîndul său liderul PL, Mihai Ghimpu.

Democrații și comuniștii au invocat drept argument constrîngerile de ordin legal. „Sîntem obligați să respectăm acest drept al alegătorilor și să le oferim posibilitatea să-și aleagă guvernarea”, a spus deputatul comunist Artur Reșetnicov.

Precizăm că anterior, liberal-democrații au propus amînarea scrutinului local pentru lunile septembrie-octombrie, în legătură cu necesitatea implementării reformei administrației locale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав