Cutremure stiri: 501

Iastrebciak: Mai puține declarați și mai multe soluții

8 apr. 2015,, 17:00   Politică
3570 1
Ястребчак: Меньше заявлений - больше решений
Foto: noi.md
Ex-ministrul de externe al Transnistriei, politologul și expertul Vladimir Iastrebciak a comentat pentru NOI.md rezultatele primelor contacte și interacțiuni între echipele noi (unele pentru altele) ale reprezentaților, conducătorilor și experților politici din Moldova și Transnistria. El apreciază situația drept optimistă.

„Primele rezultate ale interacțiunii, s-ar putea spune, chiar ale colaborării între noii negociatori din partea Moldovei și Transnistriei inspiră un anumit optimism, a afirmat Vladimir Iastrebciak. Cel puțin de aceea că în sfîrșit apar soluții politice ce pot să se întruchipeze în beneficii concrete pentru oameni”.

În calitate de exemplu, Vladimir Iastrebciak a citat elaborarea și colaborarea documentului-cadru de recunoaștere reciprocă a polițelor de asigurare a transportului auto. Experții Moldovei și Transnistriei, sub conducerea reprezentanților politici ai părților, Nina Ștanski și Victor Osipov, au convenit asupra acestei probleme pe parcursul celor două întîlniri – la 6 și 7 aprilie, precedate de convorbirile telefonice ale prim-ministrului Chiril Gaburici cu liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, care au avut loc la 1 aprilie.

„Părțile au demonstrat posibilitatea de a ajunge la modelele coordonate și recunoașterea reciprocă a documentelor, a specificat Iastrebciak. Mă bucură că nu întotdeauna reprezentanții Moldovei și Transnistriei încearcă să inventeze bicicleta și apelează la experiența anterioară”, a menționat expertul.

Mai puține declarații și mai multe soluții așteaptă el de la reprezentanții Moldovei și Transnistriei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав