X 
Cutremure stiri: 507

Ministerul Agriculturii consideră că înghețurile nu au afectat recolta de fructe și legume

22 apr. 2015,, 17:00   Economie
3436 0
Минсельхоз: заморозки не повредили урожаю фруктов и овощей
Foto: noi.md
„Înghețurile din ultimile nopți din Moldova nu au afectat recolta de fructe și legume”, a declarat pentru „Infotag” viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vlad Loghin.

Potrivit funcționarului, deocamdată nu există semnale că recolta a fost afectată și fermierii nu au de să-și facă grijă.

„Înghețurile și grindina recentă le dau bătăi de cap producătorilor agricoli autohtoni, însă aceste fenomene naturale atipice pentru această perioadă sînt de scurtă durată și motive de îngrijorare nu există”, consideră Loghin.

Directorul executiv al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova-Fruct”, Iurie Fală, de asemenea, este convins că deocamdată este prematur de vorbit despre posibilele pierderi.

„Într-adevăr, comparativ cu anii precedenți, luna aprilie din acest an s-a dovedit mai friguroasă, însă asemenea situație a fost înregistrată și anterior și deocamdată nu sînt motive de îngrijorare. Temperaturile joase influențează procesul de polenizare a florilor, ceea ce poate afecta recolta, însă mai detaliat această problemă o vom examina în mai-iunie, cînd se vor scutura petalele”, a spus Iurie Fală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав