X 
Cutremure stiri: 502

Gaburici: Banii donați de partenerii externi trebuie utilizați eficient

4 mai. 2015,, 15:12   Politică
2143 1

Foto: gagauzinfo.md

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în această dimineață în ședință operativă la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Miniștrii au discutat despre diversificarea piețelor de desfacere pentru producătorii autohtoni, dar și despre problema utilizării banilor veniți de la partenerii externi, informează NOI.md.

Premierul i-a cerut ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, propuneri pentru identificarea noilor piețe de desfacere pentru producţia agroalimentară moldovenească. „Guvernul trebuie să asigure agricultorii și producătorii autohtoni cu piețe de desfacere, inclusiv acces egal la piața locală, unde să-și poată realiza produsele”, a subliniat prim-ministrul.

Chiril Gaburici a făcut apel către toate ministerele și instituțiile statului să valorifice eficient fondurile oferite de partenerii externi. „Faceți tot posibilul pentru a utiliza eficient acești bani și pentru a-i pune în circuit”, a spus premierul.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței operative a ținut de situația din municipiul Bălți, în vederea evitării unor incidente la capitolul poluării mediului, care ar putea pune în pericol sănătatea populației din regiune și activitatea agenților economici.

Precizăm că săptămîna trecută, ședința operativă a Cabinetului de miniștri a avut loc la Ministerul Apărării. Asemenea ședinţe urmează să fie organizate săptămînal şi la alte ministere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав