X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Guvernul va intensifica relaţiile cu BERD

8 aug. 2015,, 11:00   Economie
2946 0
Правительство активизирует отношения с ЕБРР
Foto: gazeta.ru
Guvernului este interesat de cooperarea cu BERD şi va lua măsuri pentru intensificarea relaţiilor. Despre aceasta a declarat vineri Prim-ministrul Valeriu Streleţ, la întrevederea cu şeful reprezentanţei BERD în Moldova, Julia Otto.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Guvernului, Premierul a spus că cunoaşte bine proiectele susţinute de BERD în Moldova, inclusiv din experienţa de parlamentar.

"Apreciem înalt relaţiile cu BERD şi pledăm pentru o colaborare constructivă, în vederea realizării obiectivelor comune într-o manieră dinamică şi eficientă", a menţionat Premierul.

Potrivit Juliei Otto, BERD este disponibil pentru dezvoltarea relaţiilor pe toate dimensiunile de cooperare.

"Strategia noastră pentru Republica Moldova pe anii 2014 - 2017 prevede câteva direcţii prioritare, printre care: dezvoltarea sectorului privat; facilitarea accesului la finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii; implementarea Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb cu UE (DCFTA), precum şi atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova. Suntem dispuşi să ajutăm autorităţile moldoveneşti, prin acordarea expertizei şi asistenţei financiare, pentru asigurarea unui climat de afaceri favorabil şi crearea infrastructurii necesare în acest scop", a subliniat reprezentanta.

Părţile au discutat despre realizarea obiectivelor Memorandumului pentru îmbunătăţirea climatului investiţional şi iniţiativa de consolidare a bunei guvernări, semnat de Guvernul RM şi BERD în anul 2014, menţionând necesitatea urgentării aplicării în practică a proiectului Ombudsmanului pentru Mediul de Afaceri.

De asemenea, a fost examinată activitatea Consiliului Economic al Prim-ministrului, al cărui Secretariat este finanţat cu sprijinul BERD.

Conform comunicatului, Valeriu Streleţ s-a pronunţat pentru extinderea acestei platforme de dialog şi implicarea mai largă a factorilor interesaţi în procesul de comunicare şi consultare a politicilor economice promovate de Guvern.

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Moldova, cu un portofoliu de aproape 1 miliard de euro şi peste 100 proiecte finanţate în diverse domenii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?