X 
Cutremure stiri: 502

Vlah: În ultimele trei luni în autonomie au venit 14 companii cu capital străin

8 aug. 2015,, 13:00   Economie
3798 0
Влах: За три месяца в Гагаузию пришли 14 иностранных компаний
Foto: newsmoldova.md
"În ultimele trei luni la noi în autonomie au venit 14 companii cu capital străin. De asemenea, 23 de întreprinderi din Găgăuzia au obţinut permisiune de a exporta fructe în Rusia", a spus vineri, la prima şedinţă a Consiliului Economic al Găgăuziei, guvernatorul Irina Vlah.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul Comitetului Executiv, de competenţele structurii noi ţin elaborarea propunerilor pentru activitatea economică, investiţională, fiscală şi financiară a puterii executive din autonomie.

"Crearea consiliului ne va permite să iniţiem un dialog deschis cu businessul şi mediul bancar. Din păcate, în ultimii ani s-a înregistrat tendinţa businessului de a nu avea încredere în guvernare. Noi trebuie să corectăm această situaţie", a menţionat Vlah.

Potrivit spuselor sale, principalele probleme economice ale Găgăuziei sunt limitarea exportului, insuficienţa de personal calificat, dezechilibrul pieţei muncii, migraţia populaţiei.

De asemenea, Vlah a accentuat că în noiembrie 2015 Găgăuzia va avea loc forumului investiţional internaţional, organizarea cărui trebuie să fie sprijinită de consiliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав