Cutremure stiri: 506

Şedinţa plenară a Sovietului Suprem din nou a fost amînată

24 sep. 2015,, 09:40   Politică
6262 1
Почему было сорвано заседание верховного совета "ПМР"?
Foto: golos.md
O nouă şedinţă a Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN, miercuri, din nou, ca şi săptămîna trecută, nu a avut loc, din lipsă de cvorum.

Preşedintele SS, Mihail Burla, a condamnat comportamentul legislatorilor care ignoră şedinţa, amintind că "obligaţiunea directă a deputatului este de a participa la activitatea organelor de lucru, inclusiv să fie prezenţi la şedinţele plenare".

"Nimeni dintre aleşii poporului nu poate fi scutit de îndeplinirea obligaţiunilor sale. Competenţele actualilor deputaţi expiră după desfăşurarea alegerilor, odată cu aprobarea mandatelor noilor legislatori. Şi nu voi accepta scuzele că campania electorală este un obstacol pentru exercitarea obligaţiunilor parlamentarilor. În caz contrar, vom paraliza activitatea întregii puteri legislative. Cu cinci ani în urmă am primit votul de încredere al alegătorilor şi noi trebuie să-l justificăm pe parcursul întregului mandat de deputat", a subliniat el.

Totodată, agenda şedinţei conţine o serie de proiecte de lege anticriză, inclusiv fiscale, a căror examinare nu mai poate fi amînată. Pentru ca acestea să intre în vigoare din 1 ianuarie, în particular, noul Cod fiscal, Parlamentul trebuie să le adopte, preşedintele să le semneze şi să fie publicate oficial pînă pe 1 octombrie – cu trei luni pînă la noul an financiar.

De asemenea, urmează a fi adoptate proiectele de lege elaborate de deputaţi, care prevăd dinamizarea mediului de afaceri, suplinirea bugetului, precum şi soluţionarea problemei achitării parţiale a pensiilor şi salariilor.

Parlamentarul Anatoli Dirun consideră că absenţa de la locurile de muncă a unor colegi este o acţiune planificată.

"Şedinţa a fost zădărnicită nu întâmplător. Propun convocarea unei şedinţe extraordinare în cadrul căreia să fie enunțate numele deputaţilor absenţi", a propus el.

Prin majoritatea voturilor s-a decis ca şedinţa extraordinară să fie desfăşurată luni, 28 septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав