Cutremure stiri: 503

Osipov: Reacțiile Tiraspolului seamănă foarte mult cu niște amenințări

25 sep. 2015,, 15:26   Politică
3595 0

Osipov: Reacțiile Tiraspolului seamănă foarte mult cu niște amenințări
Foto : abcnews.md

Reacția Tiraspolului pe marginea interdicției de intrare şi ieşire din Republica Moldova a maşinilor cu numere transnistrene este una exagerată. Declarația aparține vicepremierului pentru Reintegrare, Victor Osipov, care a avut astăzi prima întrevedere cu noul reprezentant politic al Tiraspolului, Vitalii Ignatiev, informează NOI.md.

Potrivit lui Osipov, locuitorii din stînga Nistrului sînt afectați într-o măsură foarte mică de această măsură, contrar declarațiilor făcute de liderii din regiune. Mai mult, Osipov afirmă că măsura de a interzice traversarea frontierei de mașinile cu numere transnistrene a fost dintotdeauna o prevedere a legislației naționale, doar că temporar a fost permisă o abatere de la această normă.

„Nu sîntem surprinși să auzim asemenea reacții din partea Tiraspolului, care seamănă foarte mult cu niște amenințări, dar prefer să le interpretez ca pe niște riscuri. Noi considerăm că Tiraspolul exagerează nemeritat această problemă. Am făcut un studiu care a arătat că locuitorii din regiune sînt afectați într-o măsură mult mai mică decît rezultă din declarația liderilor de la Tiraspol. Ne-am uitat la transportul de pasageri și cel de mărfuri, am văzut că efectele sînt minime sau chiar nule. Problema nu are acea dimensiune care i se dă. Ea există, dar nu este o problemă atît de dramatică și cred că poate fi soluționată”, a precizat Osipov.

Vicepremierul pentru Reintegrare a mai discutat cu reprezentatul politic al Tiraspolului despre problema liberei circulații, care, în opinia sa, este una permanentă, chestiuni de ordin economic, legate de transport și telecomunicații.

„Chișinăul a făcut o trecere în revistă a unei liste mari de bariere pe care Transnistria le-a ridicat în calea liberei circulații între malul drept și stîng al Nistrului. Se încalcă principiile de bază ale Acordului din 1992”, a remarcat Osipov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав