X 
Cutremure stiri: 505

Sîrbu: e real ca în martie 2016 să avem un referendum privind modificarea Constituției

29 sep. 2015,, 12:15   Politică
4374 4

Сырбу: реально провести в марте 2016 года референдум по изменению Конституции
Foto: noi.md

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu susține că, din punct de vedere juridic, este real ca în martie 2016 să fie organizat un referendum privind modificarea Constituției, însă el are o poziție personală la această temă. Despre aceasta deputatul a declarat pentru TRIBUNA.

„Este real, însă eu am o poziție personală ce ține de posibilitatea modificării Constituției prin referendum. Constituția nu prevede o modalitate expresă cum să fie modificată prin referendum, procedura rămîne un vid, o lacună, deoarece mai mult este prevăzută procedura de modificare prin Parlament, dar Curtea Constituțional a dat undă verde”, a precizat el.

Totodată, Sîrbu a declarat că, problema cea mare este dacă oamenii vor ieși la referendum și cum vor răspunde.

„Rezultatele acestui referendum sînt încă imprevizibile pentru mine. Vreau să vă spun că noi oricum, vrem sau nu vrem, ar trebui să revenim la instituția șefului statului din perspectiva revizuirii competențelor acestuia în genere. Practica a demonstrat că unele competențe sînt depășite și nu fac față lucrurilor. Aici, trebuie un studiu mai aprofundat și cu o modificare mai amplă a Constituției, însă o modificare mai amplă nu poate fi făcută prin referendum, deoarece ar trebui să dăm oamenilor vreo 15 întrebări și nu una. Ar fi foarte greu”, a punctat Sîrbu.

Deputatul consideră că ar trebui formată o comisie constituțională și să aibă loc o modificare în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав