X 
Cutremure stiri: 506

Prezidiul Sovietului Suprem convoacă joi o şedinţă extraordinară

7 oct. 2015,, 13:00   Societate
3364 2
Foto: vesti.md
O şedinţă plenară extraordinară a Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN va avea loc joi, 8 octombrie, la care va fi prezent preşedintele, premierul, membri ai Guvernului, deputaţi ai consiliilor locale şi reprezentanţi ai organizaţiilor obşteşti. Asemenea decizie a fost luată ieri de prezidiul SS, la iniţiativa spicherului Mihail Burla.

Potrivit site-ului SS, spicherul a motivat această decizie prin faptul că în ultima perioadă activitatea Parlamentului este blocată din lipsă de cvorum.

"Cei ce nu vin la şedinţe îşi motivează lipsa prin campania electorală. Însă vreau să menţionez că, conform datelor CEC, niciun parlamentar dintre cei care nu au venit la şedinţele plenare din 16, 23, 28 septembrie, la acel moment nu erau înregistraţi drept candidat pentru SS", a spus spicherul.

Colega sa Galina Antiufeev consideră că, pe fundalul situaţiei excepţionale din economie şi sectorul social, sînt necesare decizii în interesul oamenilor şi, "dacă pentru îmbunătăţirea situaţiei lor este necesar de a adoptat neîntârziat o serie de proiecte de lege, atunci trebuie adoptate, fie şi în format de şedinţă plenară extraordinară".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав