Cutremure stiri: 501

SUA şi China au ratificat Acordul de la Paris privind schimbările climatice

3 sep. 2016,, 23:00   Externe
3159 1
США и Китай ратифицировали парижское Соглашение по климату
Foto: mail.ru

Statele Unite şi China au ratificat sâmbătă, în mod oficial, Acordul de la Paris privind schimbările climatice, exemplul primelor două cele mai mari economii ale globului ar putea stimula şi alte state să ratifice acordul, notează Reuters online.


Presedintele american Barack Obama şi omologul său chinez, Xi Jinping, au înaintat, Secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, planul lor de a adera la acordul de la Paris care prevede reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră pentru a limita impactul încălzirii globale.

Obama şi Xi s-au angajat să coopereze şi în legătură cu două alte acorduri globale de mediu - un amendament la Protocolul de la Montreal privind eliminarea agenţilor de răcire pentru aparatele de aer condiţionat şi o măsură referitoare la reducerea emisiilor de carbon din sectorul aviaţiei.

În luna decembrie a anului trecut, la Paris, aproape 200 de state au convenit asupra unui pact global obligatoriu ce prevede reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră şi menţinerea creşterii temperaturii globale la un nivel "mult sub" 2 grade Celsius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав