Cutremure stiri: 505

Anunţul de ultimă oră făcut de Vladimir Putin privind SUA şi Siria

17 sep. 2016,, 21:13   Externe
7203 1
Foto: mailru

Rusia și SUA împărtășesc aspirația comună spre pace în Siria și de luptă împotriva terorismului, însă părțile trebuie să fie sincere una cu cealaltă și să se îndrepte spre obiective comune, a declarat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul vizitei sale în Kârgâzstan, informează agenția de presă TASS.


"Plec de la premisa că avem o aspirație comună de a stabili pacea în Siria, un obiectiv comun — lupta împotriva terorismului internațional. Nu încape îndoială că toți din lume conștientizează acest lucru, inclusiv partenerii noștri americani, care se află în fața unei sarcini destul de dificile, cea de a delimita opoziția de teroriști. Însă, aș dori ca noi să fim sinceri unii cu alții, pentru că doar în acest fel vom putea avansa spre realizarea obiectivelor comune", a spus liderul rus.

Putin a dat asigurări că Rusia nu va dezvălui detaliile acordului cu SUA pe marginea Siriei, atât timp cât partenerii americani nu vor accepta acest lucru. "Nu prea înțeleg de ce trebuie să ținem secrete unele detalii ale acordului, însă, fără îndoială, noi nu le vom divulga atât timp cât partenerii noștri americani nu vor fi de acord cu aceasta", a spus el.

Totodată, în opinia președintelui rus, în campania electorală din SUA, imaginea negativă a Rusiei este folosită pentru a manipula părerea alegătorilor americani. "Asistăm la încercarea de a recrea imaginea Rusiei de așa-zis 'imperiul al răului' și de a-i speria pe oameni cu aceasta", a subliniat președintele Federației Ruse, citat de Agerpres.

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe, Putin a declarat că Moscova este interesată să vadă în Ucraina un partener sigur și stabil și este gata să dezvolte orice fel de contacte bilaterale cu aceasta.

"Dorim ca Ucraina să se dezvolte ca un stat independent, de sine stătător, puternic economic și în alte planuri. Vrem să avem un partener sigur și stabil. Acest lucru corespunde în totalitate intereselor noastre naționale", a subliniat Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, conducerea Ucrainei, în mod concret președintele ucrainean Petro Poroșenko, este cea care trebuie să întreprindă pași concreți în acest sens: să aducă amendamente la Constituție, să semneze Legea privind amnistierea, Legea privind alegerile.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав