X 
Cutremure stiri: 505

Toți copacii din New York sînt cartografiați și calculat beneficiul

3 dec. 2016,, 15:45   Externe
3093 0
Toți copacii din New York sînt cartografiați și calculat beneficiul
Foto: noi.md

În afară de parcuri în oraș cresc 675,781 copaci, care împreună economisesc pentru New York 111 milioane dolari anual.


Fiecare copac are numărul său propriu pe o pagină pe internet

Pe portalul NYC Street Tree Map toți arborii au o cartelă personal. În care este specificat tipul de lemn și desenul frunzei, diametrul trunchiului, precum și coordonatele exacte ale imaginii de la Google-panorame.

Cardurile sînt folosite și în calitate de element de control. Puteți să raportați o problemă cu un copac sau vice-versa pentru a încludedatele privind îngrijirea. Pentru a ține evidența arborilor concreți, locuitorii îi adaugă în listele lor personale și se impart despre această informație în rețelele sociale.

In medie, un copac economisește pentru buget $165

Astfel, în cartelele pomilor este calculat beneficiul economic reiețind din patru factori: cît de multă apă de ploaie a fost filtrată de către pom, a economisit energie electrică, a cururățat aerul si a redus dioxidul de azot. Toate formulele și calculele sînt luați din calculatorul i-Tree Forest a Direcției forestiere a SUA. Descrierea sistemului este explicat separat pe site-ul web.

În total toți cei 675 mii de pomi absorb 285 de tone de dioxid de carbon pe an, filtrează 3,7 miliarde de galoane de apă și dau o economie de 676 milioane de kilowați-oră de energie electrică.

Un pom pe 28 West Street economisește 333,97 dolari în fiecare an.

Informațiea este colectată nemijlocit de către populație

Programul a fost lansat de către Departamentului de Parcuri și Agrement pentru a implica populațiea jrașului în îngrijirea naturii și de a crea o comunitate de eco-activisti.

2200 primii voluntari au participat la un curs de bază cu privire la beneficiile arborilor, necesuli de îngrijire și metodele de măsurare. După antrenament timp de mai multe luni, sub supravegherea curatorilor proiectului datele se adună și se introduce într-un sistem.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав