Cutremure stiri: 505

Alexandr Stoianoglo: „Este o lipsă elementară de respect față de propriii cetățeni”

18 sep. 22:00   Politică
141 0

Fostul procuror general și candidatul la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a criticat decizia autorităților de a deschide doar 5 secții de votare în Rusia pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie.

”Să deschizi doar 5 secții de votare pentru aproximativ 700 de mii de moldoveni care locuiesc în Rusia în cadrul alegerilor viitoare înseamnă, pur și simplu, ignorarea acestor oameni. Este o lipsă elementară de respect față de propriii cetățeni”, a subliniat el, transmite Noi.md.

De menționat că, Comisia Electorală Centrală din Moldova a decis să deschidă doar 5 secții de votare în Rusia pentru viitoarele alegeri, sub pretextul că situația privind securitate în Rusia s-a înrăutățit semnificativ și nu este sigură pentru deschiderea secțiilor de votare.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat astfel de argumente ale părții moldovenești drept exagerate, exprimîndu-și regretul față de limitarea drepturilor alegătorilor moldoveni din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав