Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Chicu explică graba cu care a fost instalat noul Guvern

14 noi. 2019,, 14:17   Politică
4176 3

Noul premier votat, Ion Chicu a făcut declaraţii de presă după şedinţa Legislativului explicînd nevoia de a instala un nou Guvern, cît mai rapid.

După cum a precizat Chicu, noul Guvern va trebui să ajusteze într-un timp foarte scurt proiectul privind reforma justiției la recomandările Comisiei de la Veneția.

El a precizat că întrunirea Comisiei va avea loc în luna decembrie, iar următoarea ședință va avea loc în primăvară, transmite Noi.md.

„Reforma justiției, care a fost invocată ca motiv de cădere a precedentului Executiv. Sîntem într-o perioadă scurtă, constrînși de timp, în cîteva ore trebuie să ajustăm proiectul justiției și să-l remitem repetat pentru examinare și aviz la Comisia de la Veneția. Este această grabă deoarece se convoacă la începutul lunii decembrie, dacă ratăm această dată ratăm promovarea reformei pînă în aprilie 2020. Asta explică viteza cu care au derulat lucrurile. Într-o noapte am elaborat viziunea noastră, programul, am adunat echipa de profesioniști, toți apolitici și ne asumăm să promovăm, în primul rînd, reforma justiției”, a declarat premierul votat.

Totodată, el a negat faptul că Dodon a format componența noului Guvern: ,,Eu am ales echipa...Cu majoritatea colegilor din Guvern sînt cunoscut încă din 2005, activînd la diferite instituții, ministere. Le cunosc capacitățile, devotamentul față de țară și spiritul de echipă pe care l-au manifestat în diferite situații”.


,,Am invitat la etapa asta foarte rapid persoane care știu că sînt profesioniste și respectate”, aceasta a fost explicaţia lui Chicu, fiind întrebat de ce în noua componenţă se regăseşte doar o singură femeie.

Amintim că, pentru aprobarea noii componențe a Guvernului și a programului de activitate al acestuia au votat 62 de deputați din cadrul PSRM și PDM, precum și deputatul independent Alexandu Oleinic. Deputații blocului ACUM și ai Partidului Șor s-au abținut de la vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?