X 
Cutremure stiri: 505

Deputații PSRM, despre anularea mandatului președintelui Curții Constituționale: "A fost restabilită dreptatea"

23 apr. 2021,, 16:45   Politică
2687 9

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au anulat cu 53 de voturi propria decizie din 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale. Decizia poate fi atacată în cadrul procedurilor administrative. Comentariu pentru eNews al deputaților PSRM Nicolae Pascaru și Vasile Bolea.

Parlamentul a adoptat o declarație privind natura capturivă a CC. Deputații au declarat că numirea Doamnei Manole a avut loc cu încălcarea normelor legale, inclusiv a regulilor de organizare și desfășurare a concursului", a spus Nicolae Pascaru. Și Vasile Bolea susține că Domnica Manole a picat 3 concursuri: în guvern, CSM și Parlament.

"Candidata nu a întrunit criteriile de integritate și reputație impecabilă, deoarece nu i s-a permis să participe la concursul organizat de Guvernul Maia Sandu".

În iunie 2019, Ministrul Justiției de atunci, Olesea Stamate, a declarat că admiterea lui Manole la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale ar aduce prejudicii de imagine Curții, dată fiind reputația profesională a acesteia din urmă. Aleșii poporului afirmă că președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, contrar tuturor faptelor, a preluat "prin magie" această funcție. Și acum a sosit timpul pentru a restabili dreptatea.

Vasile Bolea a amintit că anularea mandatului lui Manole este prevăzută de lege. Decizia Parlamentului intră în vigoare din momentul adoptării sale și poate fi atacată în termen de 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав