X 
Cutremure stiri: 505

Dodon: „Acest parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor de anul trecut”

4 sep. 2020,, 10:14   Politică
1856 2

Actualul parlament nu corespunde rezultatelor din februarie 2019. Este declarația făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Eu consider că acest parlament nu corespunde rezultatelor elegerilor de anul trecut. Noi am început coaliția de guvernare cu 57-58 de deputați. Acum sînt la limită, ce facem mai deprate. Noi cum am promis, nu am primit niciun transfug să treacă la noi (PSRM), dar ei deja se împart”, a declarat Dodon.

Președintele țării a reiterat că „acest parlament trebuie mai repede dizolvat și să alegem altul”, menționînd că își dorește o coaliție stabilă, fără ca deputații să „migreze” de la un partid la altul.

„Acum noi avem 37 de socialiști și 11 democrați. Avem 48 de deputați, dar ce facem mai departe cu această coalitie? Eu îmi doresc să fie o coaliție stabilă, acest subiect a fost discutat cu partenerii noștri de coaliție. Noi angajamentele noastre tot timpul le respectăm, dar cum să votezi un prim-ministru sau speaker după alegerile parlamentare dacă ai 48 de mandate? Nu ne interesează să atragem deputați din alte fracțiuni. Eu cred că în următoarea săptămînă se va afla ce vom face mai departe”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав