Cutremure stiri: 505

Parlamentul a aprobat în mod repetat un proiect de lege respins de președinte

27 sep. 2018,, 16:51   Politică
3135 1

Deputaţii şi-au menţinut astăzi votul pentru modificarea unor acte legislative, remise spre reexaminare de șeful statului, Igor Dodon.

Documentul respins de Preşedintele R. Moldova stabileşte că gestionarea dosarelor și cererilor de judecată va putea fi efectuată doar prin Programul integrat de gestionare a dosarelor.

Proiectul revotat prevede că Programul integrat de gestionare a dosarelor va fi unic pentru toate instanţele de judecată și este parte componentă a Sistemului informaţional judiciar, iar gestiunea acestuia va fi asigurată de Agenţia de administrare a instanţelor judecătoreşti.

Alte prevederi ale documentului revotat vizează activitatea Inspecției judiciare, care este un organ specializat independent al Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta urmează a fi constituit din şapte inspectori- judecători, care vor dispune de autonomie funcţională. Durata mandatului de inspector-judecător va fi de şase ani.

O altă completare se referă la absolvenții Institutului Național al Justiției, care în cazul că vor activa în funcția de judecător, procuror sau altă funcție publică mai puțin de trei ani de la numire, vor fi obligați să restituie bursa achitată pe perioada studiilor la această instituție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав