Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Recean, în fața deputaților: „Prioritatea mea este să introducem eficiență și ordine”

16 feb. 2023,, 13:20   Politică
2333 2

Premierul desemnat, Dorin Recean, a venit în fața aleșilor poporului, pentru a cere vot de încredere. În discursul său, Recean a menționat că prioritatea lui ca prim-ministru este să introducă eficiență și ordine în istituțiile guvernamentale, dar și dezvoltarea economică, cea care stă la baza tuturor necesităților pe care guvernul trebuie să le acopere în toate sferele.

„Prioritatea mea este să introducem eficiență și ordine în istituțiile guvernamentale, astfel ca serviciile publice să fie cît mai aproape de cetățeni și mediul de afaceri. Este importantă dezvoltarea economică, ea stă la baza tuturor necesităților pe care noi trebuie să le acoperim în toate sferele.

De asta guvernul pe care intenționez să îl conduc, se va concentra pe dezvoltarea economică. Deasemenea dezvoltarea economică presupune accesul întreprinderilor la piețele internaționale. Oamenii de afaceri trebuie să aibă accesul la resursele din afara țării, iar în același timp trebuie să creăm insule de succes în RM, dar și să atragem investitorii străini”, a declarat Dorin Recean.

Într-o altă ordine de idei, Dorin Recean spune că „o altă prioritate este pacea și stabilitatea. Am menționat că noi trăim vremuri tulburi și noi împreună trebuie să facem față acestor provocări, trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare și în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică”.

„Toate acestea se încadrează în programul Moldova Europeană 2030, integrarea UE înseamnă mai mult ajustarea regulilor interne ca fiecare cetățean să se poată simte liber, să se dezvolte și să crească bunăstarea. Este important să construi Europa la noi acasă, aceasta înseamnă aderarea RM la UE, acest lucru este despre ce facem noi în interior pentru ca cetățenii noștri să trăiască mai bine, să aibă oportunități de dezvoltare și să creieze produse și servicii inclusiv pentru piața UE.


Avem de confruntat probleme grave energetice, de aceea am format în cadrul Guvernului un minister destinat pentru domeniul energetic”, a declarat Dorin Recean.

Premierul desemnat, în discursul său, a pomenit și despre domeniul digitălizării, pe care vrea să-l dezvolte, deoarece este un factor important, care potențează relațiile dintre agenții economici și consumator

„Un alt domeniu la care vreau să atrag atenția este domeniul digitalizării, în guvernul care îl voi conduce digitalizarea va avea un profil și mai pronunțat, pentru că ea stă la fundamentul productivității în orice ramură din economia națională. Digitalizarea nu este doar despre serviciile publice, digitalizarea este un factor care potențează relațiile dintre agenții economici și consumator și foarte important ea ne va ajuta să internaționalizăm economia noastră, să facilităm exporturile noastre”, a adăugat Recean.

Dorin Recean a fost desemnat candidat la funcția de premier, în ziua de vineri de către președinta Maia Sandu. El a fost numit consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale în februarie 2022. El a fost ministru al afacerilor interne în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

0
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?