Cutremure stiri: 501

SUA și UE au discutat despre sprijinul la nivel înalt pentru Moldova

31 mar. 2022,, 11:15   Politică
2935 0

Asistentul secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, și directorul politic al Serviciului European de Acțiune Externă, Enrique Mora, au discutat la Washington, printre altele, despre "sprijinul la nivel înalt pentru Republica Moldova și munca comună pentru consolidarea stabilității acesteia".

Despre acest lucru a anunțat Departamentul de Stat al SUA, menționînd că, în general, părțile au discutat probleme privind coordonarea și implementarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei în legătură cu situația din jurul Ucrainei.

După cum scrie interfax.ru în declarația comună, în urma reuniunii, se menționează faptul că "părțile au salutat coordonarea dintre Statele Unite și Uniunea Europeană în punerea în aplicare a sancțiunilor fără precedent și a măsurilor de control al exporturilor ca răspuns la acțiunile Rusiei și au discutat despre continuarea cooperării strînse în coordonare cu G7 pentru a asigura punerea în aplicare strictă a acestor măsuri".

"Ei au discutat, de asemenea, despre măsurile suplimentare de izolare în continuare a Federației Ruse de economiile SUA și UE și de sistemul financiar internațional pentru a impune cheltuieli serioase Rusiei", se arată în declarație.

Diplomații au remarcat "necesitatea consolidării sprijinului internațional pentru guvernul și oamenii din Ucraina" și au convenit că vor continua să "îndemne China să nu ocolească și să submineze sancțiunile împotriva Rusiei, precum și să nu ofere niciun sprijin agresiunii ruse împotriva Ucrainei".


Nuland și Mora au discutat, de asemenea, despre "sprijinul la nivel înalt pentru Republica Moldova și munca comună pentru consolidarea stabilității acesteia" și eforturile "de a sprijini forțele democratice din interiorul și din afara Belarusului", se arată în declarație.

În ea se menționează: "Această reuniune la nivel înalt a avut loc în conformitate cu angajamentele asumate la summitul SUA-UE din iunie 2021, unde ambele părți au decis să coordoneze politicile și acțiunile SUA și UE cu privire la Rusia".

Părțile au convenit să continue reuniunile în cadrul dialogului privind coordonarea politicilor și acțiunilor SUA și UE legate de Rusia. Următoarea întâlnire este programată pentru sfîrșitul anului 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав