Cutremure stiri: 501

Subsecretarul de Stat al SUA a discutat cu președintele Moldovei despre viitoarele alegeri

15 oct. 2020,, 09:50   Politică
5703 1

Subsecretarul de Stat al SUA pentru Afaceri Politice, David Hale, a discutat cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și fostul prim-ministru Maia Sandu, despre alegerile prezidențiale din țară.

Despre acest lucru a anunțat Serviciul de presă al Departamentului de Stat al SUA.

”Subsecretarul de Stat pentru afaceri politice, David Hale, a vorbit pe 9 octombrie cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu fosta prim-ministru, Maia Sandu, despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în Moldova.

În apeluri separate Subsecretarul Hale a remarcat importanța unui proces electoral liber și echitabil care să respecte voința cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv asigurarea condițiilor egale de concurență pentru toți candidații, eliminarea sprijinului ilegal din străinătate pentru campaniile politice și accesul imparțial la mass-media în conformitate cu legile Republicii Moldova. El a subliniat sprijinul SUA pentru o monitorizare riguroasă a alegerilor, inclusiv pentru observatorii pe termen lung din cadrul Biroului OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului”, se spune în comunicatul de presă al Departamentului de Stat al SUA, publicat pe site-ul Ambasadei SUA la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав