Nutriționiștii susțin că cu vîrsta organismul nostru are nevoie de mai puțină energie: consumul de energie începe să scadă după 30 de ani.
Și pentru a evita tot felul de probleme, este necesar ca după 40 de ani să introduceți în regimul alimentar următoarele produse:
- Ovăz: ajuta la scăderea nivelului colesterolului "rău" și previne ateroscleroza.
- Vișine: bogate în antioxidanți, ajută la prevenirea gutei.
- Migdale: scad nivelul colesterolului, îmbunătățesc nivelul zahărului din sînge, reduc riscul de boli cardiovasculare și diabet.
- Ricina: Omega-3 ajută la scăderea tensiunii arteriale și reduce aritmia.
- Soia: combate colesterolul "rău", crește densitatea oaselor la femei.
- Tomate: reduc riscul apariției și răspîndirii celulelor canceroase, protejează arterele de ateroscleroză.
- Lapte: ajută la păstrarea tinereții, pentru că previne diminuarea micșorării masei musculare, iar calciul este nesar oaselor noastre.
- Pui: dieta bazată pe carne, bogată în proteine.
Adăuga comentariu