În fabrica uriașă, situată la sud de Tel Aviv, se aflau cinci prese de vin care ocupau o suprafață de peste un kilometru pătrat. Pe teritoriul complexului, vîrsta căruia este estimată la 1,5 mii de ani, au fost găsite și depozite pentru maturarea și comercializarea vinului, cuptoare pentru fabricarea amforelor de lut pentru depozitarea vinului și zeci de mii de fragmente și ulcioare de lut intacte.
Produsele fabricate aici erau cunoscute sub denumirea de "Vin din Gaza și Ashkelon" din cauza orașelor portuare din apropiere de unde erau exportate. Potrivit arheologilor, vinul era considerat un produs valoros. În antichitate, consumul sucului de struguri fermentat era o modalitate eficientă de a evita bolile apărute din cauza apei potabile contaminate.
În plus, în timpul săpăturilor arheologice de doi ani, în același loc au fost descoperite mai multe prese de vin vechi care datează din epoca persană și create în urmă cu aproximativ 2,3 mii de ani.
Adăuga comentariu