X 
Cutremure stiri: 505

Parlamentul a adoptat noua lege cu privire la dispozitivele medicale

25 feb. 2017,, 15:00   Societate
4599 1

Parlamentul a adoptat, vineri, în prima lectură noua lege cu privire la dispozitivele medicale. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG de la Parlament, documentul prevede asigurarea pacienţilor cu dispozitive medicale eficiente şi sigure, conform directivelor europene.

Prezentînd proiectul de lege în Parlament, viceministrul Sănătăţii, Liliana Eşanu, a menţionat că documentul este întocmit conform standardelor UE şi anume standardul CEE, care va permite asigurarea securităţii cetăţenilor din Moldova.

Eşanu a risipit temerile deputatului socialist Vasile Bolea precum că legea ar putea crea condiţii neloiale pentru producătorii străini din ţările unde nu există standardul CEE.

"Dispozitivele medicale care nu sînt conforme standardului CEE pot fi importate în ţară. Mai mult chiar, noi am redus cu 25% taxa pentru înregistrarea dispozitivelor şi am redus perioada înregistrării de la 90 la 30 de zile", a spus ea.

Deputatul Partidului Liberal Democrat, Grigore Cobzac, a amintit că în anul 2012 a fost adoptată o lege a dispozitivelor medicale.

"Însă peste patru ani, ministerul vine cu o lege absolut nouă. Modificarea deasă a legii creează probleme pentru farmacii", a menţionat el.

Deputatul a fost susţinut de preşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Vladimir Hotineanu. El, de asemenea, consideră că nu există necesitatea unei noi legi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав