X 
Cutremure stiri: 501

Voronin: Dacă nu luăm măsuri, trebuie să plecăm toți

10 iul. 2013,, 11:13   Politică
3481 7
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, solicită deputaților din grupul de lucru care trebuie să elaboreze un set de măsuri și acțiuni în legătură cu situația din Transnistria să-și înceapă activitatea cît mai repede. Grupul de lucru a fost creat după ce liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat „legea privind granița de stat a Transnistriei”, lucru care a stîrnit nemulțumire în societate. În acest context, liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat nemulțumit că, deși acum două săptămîni Parlamentul a adoptat Declarația cu privire la situația actuală a procesului de reglementare a diferendului transnistrean, nu a fost întreprinsă încă nicio acțiune de oficialii de la Chișinău.

„Au trecut două săptămîni, iar grupul de lucru nu a luat nicio decizie. Informațiile în fiecare zi sînt îngrijorătoare. Dacă noi, Parlamentul, nu conștientizăm că aceste acțiuni se pot termina foarte tragic, atunci noi împreună trebuie să plecăm, să permitem altor persoane să rezolve situația de pe aceste maluri”, a spus Vladimir Voronin. Liderul PCRM a îndemnat membrii grupului de lucru să organizeze întrevederi cu deputații din Transnistria pentru a preveni orice pericol care poate surveni în viitor. Vladimir Voronin susține că și în cadrul discuțiilor în formatul 5+2 trebuie să fie abordată această problemă.

Amintim că pe 21 iunie curent, Parlamentul a adoptat o declarație cu privire la situația din Transnistria. Asta după ce liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat așa-zisa ”lege privind granița de stat a Transnistriei”, care prevede că teritoriul transnistrean include următoarele unități administrativ-teritoriale: raionul Camenca şi raionul Dubăsari (partea stîngă a Nistrului), precum şi raioanele Grigoriopol, Slobozia, Dubăsari, Rîbniţa, oraşele Bender (inclusiv satele Varniţa, Gîsca şi Proteagailovca), Tiraspol şi Dnestrovsk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав