Cutremure stiri: 505

Rezultatele referendumului din Găgăuzia vor fi transmise Parlamentului (VIDEO)

6 feb. 2014,, 17:24   Societate
3890 1
Foto: vfkuse.md
Rezultatele referendumului desfăşurat la 2 februarie în Găgăuzia vor fi transmise Parlamentului „spre informare”.

În interviul acordat portalului de știri Gagauzinfo.md președintele Adunării Naționale Dmitri Constantinov a menţionat că este mulțumit de desfăşurarea referendumului, dar şi de rezultatele acestuia. „Acum cunoaştem poziţia locuitorilor autonomiei și nimeni nu va mai face speculaţii”.

Politicianul a menţionat că rezultatele referendumului vor fi aprobate de două treimi dintre deputații Adunării Naționale a Găgăuziei, după care vor fi trimise Parlamentului „spre informare”. Rezultatele referendumului legislativ vor fi, de asemenea, transmise Parlamentului.

„Nu e nevoie de vreo decizie din partea acestuia, important e ca în cazul pierderii de către Republica Moldova a independenței, să le fie clar tuturor că Găgăuzia își va proclama independența. Legea stipulează clar că în cazul pierderii statalității putem să ne declarăm independența. Atunci însă s-ar putea să nu ni se permită organizarea unui astfel de referendum. Am făcut acest lucru din timp, pentru a afla opinia oamenilor. Poate dintr-o dată, în ciuda legii, oamenii şi-ar dori să meargă mai departe cu Republica Moldova? Acum știm cu toții și nu mai avem nevoie de nimic”, a afirmat Dmitri Constantinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав